Mar 17, 2011

Sampai bila harus sebegini..

Assalamualaikum..



terbuka mata, melihat siling putih..
mengucap syukur aku masih di beri peluang bernafas..
berguling kiri, berguling kanan..
mencari peluang untuk melelapkan mata kembali..
baru tersedar diri ini terlepas sesuatu..
lingtang pukang mencari kotak berdetik
tertera 10.19 minit pagi..
terkeluar kata kesal dari bibir yang tak bertulang..
aku terlewat menghadiri kelas ku..
lagi, lagi dan lagi..
sampai bila harus hidup sebegini rupa..
bukan ini yang ku pinta untuk terus hidup di bumi nyata..
lusa berjanji pada diri akan hadir ke kelas..
namun hampa.. janji hanya kata-kata palsu lahir dari bibir..
bukan dari hati.. sampai bila harus sebegini..
esok mula berjanji kembali.. apakah keputusannya tetap sama..?
tepuk dada tanyalah selera wahai empunya badan..
kalau takut di  lambung ombak, janganlah berumah di tepi pantai..
kesal,kecewa,perit,cirit-birit mula bermain di minda..
ungkapan 'SIAL.. sekali lagi'..
pula di ucap menyalah diri..
bingkas bangun dari tilam yang empuk berbisa jika tidak mampu menepis..
memutar tombol pintu, menolak pintu biru ke luar..
melihat awan serba biru.. anak mata mula mengecil..
bertanya pada diri.. sampai bila harus sebegini..
membuka kotak putih bergambar burung helang..
menarik silinder berbalut tembakau lalu membakar..
menarik sepam dua menghembus ke udara..
menghenyak punggung di batu konkrit..
melihat atas,bawah,kanan,kiri,belakang, hadapan, (360 degree)..
menghala ketegangan ke atas nikotina..
jantung mula berkerja keras mengepam oksigen..
memikir penyelesaian masalah yang 1-1 nya tiada penyudah..
awal atau lewat, bukanlah penyebab..
tapi sikap penyebabnya..
WAKE UP!!!!!!!


maaf andai coretan ini syok sendiri.. 
wasalam..

Ceritera zaman-berzaman.. Pahlawan Melayu Petik..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..

selesai sudah semua nye yg berkaitan dengan episod ke 4 kaki petik..

walaupun terdapat dugaan besar ketika hendak menyiapkan episod ni..

internet slow la.. font yg sesuai xjumpe la.. mcm-mcm doh..

ribuan terima kasih kepada mereka-mereka yg terlibat

dalam menjayakan episod kali ini..

juga, amat-amat berterima kasih kepada ND..

kerana tanpa kesabaran beliau dalam mengedit gmbr-gmbr tersebut,

mencurahkan idea-idea imaginastik yg ligat

bagi menampakkan keterampilan setiap gambar yg dihasilkn..

siapa ND ni?? korg leh check la sendiri..

ni link blog saudara ND..


pape pun aku hanya nak bgtau kat korg aku BERTUAH

kerana ada member-member mcm korg beb..

minat sama, kepala ngam, aktiviti ngam, sumpah mmg xkering gusi klu lepak dgn dorg..

dan xlupa juga crew-crew dari KUALA LUMPUR..

yang di tempa khas untuk menjaya tema pada kali ini..

sumpah best lepak dgn korg..

even bru knal xsmpi 48 jam..

tp korg nye kepala lg ting tong beb..

chef wan ada, dr fadzilah ada, eric lentong pun ada..

lastly, ini lah hasil-hasil nukilan khas dari kami (Kaki Petik)

Poster Pahlawan Petik

Istana Melaka

Siapakah yang benar, aku ataupun jebat??
Crew-crew kaki petik..=)
amcm?? menarikkan.. btw, episod kali ni pun sbnr nye ada cerita nye..

episod kali bertujuan untuk memberitahu kepada peminat di luar sana identiti group ni..

kami pencinta seni dari negeri bersejarah.. tak bukan jika Melaka Bandar Bersejarah.

klu korg rasa gmbr ni xcukup utk menaikkan hormon-hormon di badan korg..

silalah click link kat bwh ni..

byk lg yg ada dlm ni..

klu rajin like la skali..=)


wasalam..



Mar 9, 2011

1 hour with Noraini Maan..

Assalamualaikum..
ak dgn Noraini Maan sbnr nye classmate..
smlm blik je claz ak dah bosan abz dah
tgk cite xkena..
mkn xkena..
tidur.. lg la xkena..
cetibe dtg plak idea nk amek gmbr..
n teringt plak kat die..
org nye bru je bli kamera..
so ak ajak la die..
die pun bg respon baik..
katanya sama-sama blaja..
ape yg ak tau ak ajar la die..
so 1 step blaja tntg body kamera dlu beb..
klu asyk gune program n auto je..
smpai kesudah la asyik duk kat tangguk lame je kn..
sharing is caring..
mayb pas ni die leh bgtau ak plak ape benda yg ak xtau..
that how life work's
knowledge is to share no to eat alone..
bak kata bdk2 kaki drop claz ak..
wasalam..
kayak
sunset di tasik ayer keroh
family candid pic.. "happy family"
This is her.. Noraini Maan

Owner Of 60D.. (hangout)

Kejadian terjadi tatkala jatuhnya empayar Melaka di Penghulu hari
berdetiknye jam tepat pukul 8.18 senja
mereka bersama-sama 3 beradik pahlawan 
bergerak menuju ke gelanggan pahlawan
untuk menemu bersama rakan jauh seberang berseorang
merentas desa demi desa bersama kuda bertayar
berusaha kita menghiburkan dengan layanan
seorang lelaki yang kepenatan menelaah liku-liku hidupnya
menuju kesana kesini mencari ilmu hakiki
pedoman kehidupan dini hari
menjaga badan serta roh yang suci bersama ilmu di akal..
Mereka menelaah..
Mereka lah yg kami hiburkan..
kaki karok..=)
rokok 2 penting beb.. feel..

p/s: ak dah start merepek yg bukan-bukan.. coz mood pahlawan tempoh lalu belum kering lg daa...

Mar 7, 2011

Wedding | Johor | Segamat | Muar



Assalamualaikum..
last week ak dgn beberapa crew kaki peti telah ke Segamat
utk mengambil gambar perkahwinan dua sejoli..
wedding ni la yg paling kteorg pnt sgt2..
coz semua crew xtido seharian beb..
hanya Tuhan je yang tahu bgaimana siksa nye kteorg dlm menjalankan tugas..
asal ada je mse terluang.. 
konfem mata layu je masing-masing..
nak2 plak aku..
dgn xcukup tido nye..
masalah yang mendatang lg..
mcm-mcm la..
agak blur aku mse bru smpi umh pengantin time tuu..
terumbang ambing aku di buat nye..
dgn dtg terlalu awl nye..
tp alhamdulillah mood datang jgk akhirnye..
yang penting kena relax jap..
hisap rokok jap..
take some time to refresh our mind..
n then bru mood dtg kembali..
yang tu ok lg la coz mood dah ada..
tp masalah plak..
serabut beb memikirkn benda-benda mcm ni..
tp apa-apa pun wedding ni mmg menarik perhatian aku..
coz dorg guna tema garden..
tema yg aku idamkan tuu..
tp sayang coz time outdoor hujan lebat la plak..
xbanyak gambar dan posing yg dapat kteorg wat..
tp time 2, akak ni mmg comel beb..
mayb dah selesa dgn kteorg kot..
agak senang kerja kteorg time 2..
n ble tugas di segamat abz
kteorg bergerak ke Muar untuk mencuba Mee Bandung Muar..
pergh.. meleleh beb ble teringat rasa mee die..
sampai ada mmbr dua kali tambah..
haha!!
n then bru la kteorg bergerak pulang ke rumah..
tp ikot kn kepala bdk2 mmg bez..
mkn cukup, hiburan cukup, cume tdo je xcukup..
smpi buat aku benti jap pk kn mslh yg kian mendatang..
lastly,
kami Kaki Petik n AVP mengucapkan tahniah..
dan berdoa agar kekal bahagia..=)



Mar 4, 2011

Kekasih Hati yang "Terutama"..=)

Assalamualaikum..
setelah meriki-riki setiap pergerakan diri dia..
ciri-ciri yang terdapat drpd badan die..
kelebihan yang ada pada diri nya..
kelemahan diri nya..
serta meminta pandangan dari member-member terdekat
jika aku mengusha diri nya..
apakah akibatnya,
apakah kelebihannya,
apakah keburukannya,
apakah yang mampu dia berikan padaku..
FUHHHHHH!!!
memang payah aku nak cerita kat korg
mse mula-mula nk usha die..
tp dengan menggunakan bantuan
Uncle Google..
akhirnya kesemua persoalan yang bermain di legar minda
terjawab satu persatu dengan setiap detail-detailnya.
genap je hari Jumaat..
bersamaan 25/2/2011..
die manjadi milikku sepenuhnya..
alangkah bahagia nya hidupku sewaktu tu..
hanya Tuhan je yang tahu..
ape yang aku rasa time tu..
xsangka abz je exam hari jumaat 2
trus aku bersama crew-crew pahlawan
bergerak ke Kuala Lumpur berjumpe
penjaganya untuk melamar diri nya
Alhamdulillah..
nama nya Wan Nor Canon..
cantik kan nama die..
yes!!!
tapi kengkawan sume lak guna Siti Nor Nikon..
rase mcm dah x segeng lak..
malu pun ada..
ini la dia kekasih hatiku.. hehe!! saksikan..!!
canon 60D "deligthing u always.."
video
pada esok harinya
kami (kaki petik) menjalankan photoshoot bertemakan "Pahlawan 5 Beradik"
photoshoot yang mengambil masa dalam 2 hari
dan dilaksanakan di Tanah Melaka..
dengan menelan belanja lebih dari tut tut tut tut...
walaupun mmg penat gile-gile..
crew-crew sume bagi kerjasama yang superb
n gambar mmg gempak habis beb..
nantikan kesudahan cerita tersebut dalam masa terdekat..
bwh ni ak sertakan sikit hint-hint utk korg imagine photoshoot kteorg 2..
ngeh3..
wasalam..
promo Pahlawan Petik..
suke-suke je.. ngeh3..
P/S: artikel ini ditujukan kepada Kaki Petik n Crew sebab menemankan patik ke kuala lumpur.. Thx Guys..